top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Hawaïaan in de kijker! Steven Dick

Bijgewerkt op: 18 feb. 2022

Voor de rubriek "Atleet in de kijker", veranderen we deze week eventjes de titel! We maken er Hawaïaan in de kijker van. Want Steven wist zich vorig jaar te plaatsen voor het WK Ironman in Hawaï. Deze gaat in oktober dit jaar door. Een meer gepaste titel konden we dan ook niet bedenken. Steven voegt zich toe aan het lijstje met ratjes die al naar Hawaï geweest zijn of mogen gaan. Opnieuw een man met ervaring dus op het langere werk en een hardfietser! Steven heeft namelijk een ferme geschiedenis in het Grand Fondo circuit!


Sinds wanneer doe je aan triatlon en hoe ben je met triatlon begonnen?

Ik begon in 2016 bij RTTO, mijn eerste triatlon wedstrijd was pas in 2017.


Wat is je favoriete training en waarom?

Zonder enige twijfel het fietsen. Ik ben eigenlijk pas net voor mijn 30 serieus beginnen sporten en dat was bij de Wielervrienden Nazereth, een fietsclub uit Nazareth waar ik nog steeds actief ben.


Wat is je minst favoriete training?

Zwemmen, maar het wordt steeds leuker. Het duurde vrij lang vooraleer ik enig niveau kon halen in zwemmen. Maar ondertussen begint dit toch te beteren.


Zijn er locaties die je verkiest om te trainen?

Vanaf het voorjaar probeer ik zoveel mogelijk naar de Ardennen te gaan fietsen. Vooral in de streek rond Houffalize en La Roche. Een fantastische streek en je kan er heerlijk klimmen. Spanje is dan weer top om een "winter escape" te doen en heeft een perfect klimaat om te trainen in de winter en het voorjaar.


Hoe combineer je de trainingen met werk, familie,...

Ik probeer zoveel mogelijk 's morgens voor het werk en/of 's middags tijdens de middagpauze te trainen tijdens de week. In mijn job als IT manager lukt dat meestal. 's Avonds ben ik meestal thuis.

Welke wedstrijden, afstanden genieten je voorkeur?

Hoe zwaarder het fietsgedeelte, hoe beter voor mij en hoe langer hoe meer ik het verschil kan maken. Ik deed in 2020 mijn eerste full distance en dat was veruit de zwaarste inspanning die ik al deed. Ik doe ook graag meerdaagse fiets (Tour Transalp) of triatlon wedstrijden (LCMT).


Heb je een vast ritueel voor wedstrijden, wedstrijd week?

Ik heb niet echt een specifiek ritueel. Ik sta wel altijd met een positief gevoel aan de start van een wedstrijd. De trainingen zitten erop en op ons niveau is het super dat we dat kunnen en mogen doen. Ik heb het gevoel dat het bij sommigen te veel is van moeten presteren.


Wat zijn jouw doelen op korte termijn en waar droom je in de verdere toekomst nog van?

Mijn droom is eigenlijk 2 weken geleden uitgekomen. Ik heb mij gekwalificeerd voor het WK Ironman in Kona, Hawaii. Ik wil daar zo goed mogelijk in "form" aan de start staan en daar zo veel mogelijk genieten.


Welke atleet/atlete is je voorbeeld of put je energie uit om er ook telkens weer voor te gaan?

Ik heb niet echt één atleet of atlete, maar ik volg wel veel sporten en bekijk ook veel documentaires of luister naar podcasts over sporten. Die inspireren mij telkens weer en helpen me om er voor te gaan.


Hoe ben je bij het Ratrace Triatlon Team terecht gekomen?

Ik had ooit op een onbewaakt moment het idee om ooit eens een volledige triatlon te doen omdat ik zoveel respect had voor iedereen die aan triatlon doet. Ik had op dat moment zelfs niet eens een idee hoe groot de sport was. Pieter Verstraete die op dat moment in dezelfde fietsclub reed van mij, heeft mij naar de Ratjes geleid.


Hoe omschrijf jij onze club?

Een jong en dynamisch bestuur en een club die toegankelijk is voor elk niveau van triatleet. "Together sports better" is de club slogan die de lading dekt.


Op welke prestatie('s) ben jij het meest fier?

De kwalificiatie voor het WK Ironman in Kona, Hawaii


Persoonlijke boodschap die je nog wil meegeven?

Dream, believe, fight, achieve is een slogan die ik veel gebruik. Durf te dromen, geloof dat je die dromen kan verwezenlijken en doe er alles aan om ze te proberen verwezenlijken. Uw dromen kunnen verwezenlijken is het mooiste wat er is, maar mocht het niet lukken dan is de weg er naartoe ook altijd leuk ;-)


We wensen Steven heel veel succes in zijn weg naar het waarmaken van zijn droom, we zijn er zeker van dat hij het in Hawaii heel goed gaat doen!706 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page