top of page
home_edited.jpg

ONTSTAAN VAN

RATRACE TRIATLON CLUB

A WINNING TEAM

RatRace Team vzw is opgericht in 2008 door Stefanie Devos, Sofie Van den Berghe, Ingrid Vanderhauwaert en Kris De Temmerman. Daarna is de club verder geëvolueerd en sinds 2017 bestaat het bestuur uit voorzitster Stefanie Devos, Sara Neyt, Joshua Vander Beken, Thomas De Wulf, Wouter De Craene en Kim Colpaert.

Voor seizoen 2021-2023 gaan we opnieuw met een versterkte ploeg van start. Stefanie Devos verliet na 12 jaar de club. Haar functie wordt overgenomen door Joshua Vander Beken. Sara Neyt, Betty Droeshout, Thomas De Wulf, Wouter De Craene en Kim Colpaert vervolledigen het bestuur.

Vriendschap en teamspirit moesten de kernwaarden worden en blijven van onze club. En ook een goede omkadering en sportieve begeleiding voor de leden werd ingeschreven in de missie van onze club. Hier wordt nog dagelijks aan gewerkt om bij te stellen, te verbeteren, kortom het naar de wensen van onze leden te maken.

Geen clubwerking zonder sponsors… dus ook hier werden een aantal bedrijven bereid gevonden om ons initiatief te ondersteunen! Waarvoor van harte bedankt! Klik gerust op de button ‘sponsors’ voor meer informatie over de bedrijven en handelszaken die de opstart en de verdere werking van onze club hebben mogelijk gemaakt. En ook het stadsbestuur van Oudenaarde steunde ons initiatief door het ter beschikking stellen van de nodige sportinfrastructuur.

En uiteindelijk geen triatlonclub zonder sportieve leden… en ook hier verliep alles meer dan naar wens. Eén informele infovergadering in de cafetaria van de zwem.com en een tweede infovergadering enkele weken later, en ons ledenaantal stond op dertig (30!), ons streefdoel voor een goede werking van de club. Zowel de club als de verschillende clubleden werden lid van de VTDL, de Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga. Ondertussen hebben we al enkele jaren tussen de 50 en de 60 leden.

Voor seizoen 2021-2023 starten we met een ledenaantal van 69 leden. We zijn uiteraard enorm tevreden dat onze leden steeds de weg naar onze club weten te vinden. Zo zijn we ondertussen wel gekend op de triatlonwedstrijden als "De Ratjes"!

Met sportieve en vriendschappelijke groeten van het bestuur.

bottom of page