top of page
DSC_0169.jpg

RATRACE BIKERUN

Datum nog aan te kondigen!!!
Wat

Wat

De ratrace bikerun is een sportieve uitdaging voor duo’s waarbij je als koppel (één loper en één fietser) een 14-tal kilometer samen dient af te leggen. Onderling mag je tijdens de hele bikerun zoveel wisselen van functie (lopen of fietsen) als je zelf wil. Het parcours loopt langs de prachtige natuurlijke omgeving van de Donk en Scheldemeersen te Oudenaarde. Voor de getrainde sportievelingen is dit een prachtige intervaltraining. Voor de recreatieve sporters is dit een mooie, sportieve beleving waarbij je als duo meer aankan dan alleen. Er is een facultatieve tijdsregistratie voorzien. Echter de fun en het sportieve plezier heeft de bovenhand op de wedstrijd en de plaatsen.

DSC_0380.jpg
Locatie
BRlocatie.jpg

Locatie

Start- en aankomstzone zijn gelegen aan de Donk (Donkstraat 50, 9700 Oudenaarde) ter hoogte van de Taverne den Dronk en Surfclub Absolut.

Routebeschrijving

Parkeergelegenheid op de ruime parking nabij de donk op 200m wandelen van start- en aankomstzone. Kleedkamers en douches zijn voorzien voor de deelnemers naast de Taverne den Dronk van the Outsider. Deze kunnen voor en na de wedstrijd gebruikt worden. Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedkamer.

Wanneer

Zondag 29 maart 2020 om 10u

Vanaf 9u00 kan je op de dag zelf aanmelden op het wedstrijdsecretariaat voor het afhalen van je borstnummer.

 

Deze is gelegen ter hoogte van de start- en aankomstzone aan de Donk.

Parcours

Parcours Bikerun 2018.jpg
Parcours
Reglement

Reglement

 • Ieder duo deelnemers is zelf verantwoordelijk voor het correct volgen van het parcours dat aangegeven wordt door gele fluopijlen (zie plannetje parcours). Op kritieke punten staat er een seingever.

 • Sommige delen van het parcours lopen over de openbare weg (heel beperkt). Gelieve de verkeersregels en de aanwijzigen van de seingevers in acht te nemen, die voor het goede voorloop van de bikerun zorgen.

 • Het parcours is grotendeels off-road maar zowel met een mountainbike als een gewone stadsfiets perfect berijdbaar.

 • Per duo beschik je over één fiets. Je mag onderling zoveel wisselen van functie (lopen of fietsen) als je wil maar als duo blijf je steeds samen. Er is maximum 10 meter tussen beide partners.

 • Startprocedure: één teamlid neemt de ‘vliegende’ start voor zijn/haar rekening en loopt na 600m de wachtzone binnen waar zijn of haar partner hem/haar opwacht. Vanaf dan mag men onbeperkt wisselen van functie.

 • Wisselen tussen loper en fietsen gebeurt door de fiets van partner tot partner door te geven.

 • Als duo overschrijd je samen de finishlijn.

 • Na aankomst ontvangt iedere deelnemer een drankje en snack.

 • Er is een prijsje voor het eerste mannelijke, vrouwelijke en gemengde duo.

 • Beide deelnemers dragen een helm.

 • Beide deelnemers dragen het borstnummer duidelijk zichtbaar vooraan.

 • Bij voorkeur draag je als duo een outfit (t-shirt, sweater,…) in gelijkaardige kleur om als team goed zichtbaar te zijn.

Uitslagen en foto's

Uitslagen

Uitslag 2017

Uitslag 2018

Uitslag 2019

Foto's

Beeldmateriaal van de edities kan je teruvinden in de fotoalbums!

Sponsors

Sponsors

bottom of page