top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Atleet in de kijker! Christophe De Potter

Nadat de voorbije weken telkens een vrouw haar ervaringen kon delen in deze rubriek, is het deze week opnieuw tijd om nog eens een man aan het woord te laten.

Christophe De Potter is ook al lang lid bij het Ratrace Team en beleefde ook al vele belangrijke wedstrijden. Tijd om dus ook eens zijn ervaringen door te nemen.


Sinds wanneer doe je aan triatlon en hoe ben je met triatlon begonnen?

Ik heb me bij de club aangesloten in het 2de jaar. Dat was in november 2009. Dat was mijn eerste kennismaking met triatlon. Na meer dan 20 jaar judo was ik in 2004 op zoek naar iets anders, iets wat mijn lichaam minder schade toebrengt. Ik vond in hardlopen een nieuwe passie. Mijn doel om 10 km in een degelijke tijd uit te lopen werd al snel 'de marathon voorbij'... Maar ik wou meer, langer non-stop sporten, maar dat vonden mijn knieën dan weer niet ok. Ik dacht aan triatlon. Dat ik nauwelijks kon zwemmen en nooit fietste vond ik niet onoverkomelijk. Ik zou het wel leren.


Wat is je favoriete training en waarom?

Lopen. Is mijn beste onderdeel en zoals Ingrid ooit eens riep tijdens een wedstrijd als ik begon met lopen: "Nu begint uw feest hé" laat niets aan de verbeelding over. Ik leef pas op als de marathon begint :-) Maar ik kan ook echt wel genieten van koppeltrainingen.


Wat is je minst favoriete training?

Moeilijk. Ik doe ze allemaal wel graag maar ik heb minder voorkeur voor techniektraining zwemmen en fietsen in de regen.


Zijn er locaties die je verkiest om te trainen?

Niet echt. Ik loop graag in de bossen op single tracks, vandaar ook mijn liefde voor trailrunning en ik kan ook intens genieten van lange, saaie en eenzame duurtrainingen. Zowel lopen als fietsen. Uren alleen langs de Schelde cruisen, ik hou er wel van.


Hoe combineer je de trainingen met werk, familie,...

Afspraken en gewoonten. Vrijdag is sowieso altijd een gezinsavond na een lange werkweek. Geen sport op vrijdag is een vaste regel bij ons. Op een paar uitzonderingen per jaar na dan. Na het werk ga ik sporten, geen discussie. Dat is een deel van mijn dag, zoals ik 's morgens om 7 uur naar mijn werk vertrek. Weet je, het zit er zo ingebakken bij ons dat mijn kinderen mij 's ochtends nooit vragen of ik ga sporten 's avonds maar altijd of ik ga lopen, fietsen of zwemmen :-) En 2 weken per jaar is gezinsvakantie zonder sport. Grote wedstrijden staan in het teken van het gezin en ontspanning en worden altijd gekoppeld aan een city trip.


Welke wedstrijden, afstanden genieten je voorkeur?

Wedstrijd: Challenge Roth

Afstanden: full distance


Heb je een vast ritueel voor wedstrijden, wedstrijd week?

Voor korte wedstrijden niet echt. Voor lange wedstrijden ga ik altijd de auto nog eens gaan wassen en ik train nauwelijks in die laatste week.


Wat zijn jouw doelen op korte termijn en waar droom je in de verdere toekomst nog van?

Op korte termijn: marathon in 3 uur zoals dat de laatste 10 jaar zo is en genieten van Challenge Roth in 2022. Op lange termijn: tja, triatlon... Hawaï zeker? Maar zal een droom blijven vrees ik.


Welke atleet/atlete is je voorbeeld of put je energie uit om er ook telkens weer voor te gaan?

Veel bewondering voor Lucy Charles.


Hoe ben je bij het Ratrace Triatlon Team terecht gekomen?

Het verlengde van mijn vorig antwoord bij 'Hoe ben je met triatlon begonnnen?'. Ik wou dus triatlon doen en ik was beginnen fietsen. Aan de fietsenwinkel zag ik een man met een t-shirt aan waarop RatRace Team stond. Together sports better. Ik dacht, die man moet ik aanspreken. Bleek de toenmalige voorzitter Kris te zijn. Hij introduceerde mij en na een eerste zwemtraining was ik officieel lid.


Hoe omschrijf jij onze club?

Gemotiveerd bestuur en aangename leden. Iedereen kan op zijn eigen niveau presteren.


Op welke prestatie('s) ben jij het meest fier?

Marathon Amsterdam: 3:04:45


Persoonlijke boodschap die je nog wil meegeven?

Geniet van wat je doet en van wat je kan. Je hebt maar één lichaam, haal er zoveel mogelijk uit en doe dat zo lang mogelijk. En hou het gezond. Ook belangrijk.84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page