top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Atlete in de kijker Eva Gossye

Het nieuwe seizoen nadert nu snel en de eerste wedstrijden staan al op de planning. Tijd dus om nog eens een ratje in de kijker te plaatsen. Deze keer opnieuw een triatlete! Eva is sinds daar jaar nieuw in ons team en een echte kanjer! Dus de ideale gelegenheid om haar aan jullie voor te stellen. En, ze heeft een gouden tip mee op het einde van het interview! Veel leesplezier gewenst.


Sinds wanneer doe je aan triatlon en hoe ben je met triatlon begonnen?

Het kriebelde al een tijdje, maar ik twijfelde altijd aan het fietsen. Dat was tenslotte iets wat ik enkel uit de garage haalde om een brood te gaan kopen in het dorp als de auto niet beschikbaar was 🤪 Maar op 1 januari 2016 nam ik het goede voornemen om het te proberen. Sindsdien stilaan verslaafd geworden aan deze prachtige sport 🥰

Wat is je favoriete training en waarom?

De langste training is de leukste. Niets ontspannener dan uren op de fiets doorbrengen… of die lange looptraining kunnen doen.

Wat is je minst favoriete training?

Starten aan een zwemtraining is altijd een opgave. Brrr… dat koude water ingaan! Maar na de 3e armslag ben ik helemaal in mijn nopjes en ontpop ik tot een echte waterrat.


Zijn er locaties die je verkiest om te trainen?

Ik ontdek liefst nieuwe wegen en volg op de fiets liefst mijn neus. Een GPS is me onbekend 🙈


Hoe combineer je de trainingen met werk, familie,...

Als voeding de 4de discipline is, durf ik gerust zeggen dat de achterban de 5de discipline is. Gelukkig kan ik soms wat schuiven met het werk, maar naar aanloop van een wedstrijd is zelfs dat niet voldoende om nog voldoende thuis te zijn. Ik zag ooit een sprekende quote: If your relationship is still working, you haven’t trained enough!


Welke wedstrijden, afstanden genieten je voorkeur?

Ik kan genieten van elke wedstrijdvorm, maar een full distance geeft me de meeste voldoening.


Heb je een vast ritueel voor wedstrijden, wedstrijd week?

Taperen is voor mij altijd een moeilijk moment. De lange trainingen zitten erop, dus dan vind ik die korte loopjes en ritjes niets meer… Voor de wedstrijd probeer ik alles netjes klaar te leggen zodat ik niets vergeet.

Wat zijn jouw doelen op korte termijn en waar droom je in de verdere toekomst nog van?

In 2023 wil ik graag wat meer wedstrijdritme hebben, dus ga ik aan wat meer wedstrijden deelnemen. Op langere termijn zou ik graag eens op ludieke locaties een full distance doen. Hawaï schijnt bijvoorbeeld een mooie wedstrijd te zijn 😅


Welke atleet/atlete is je voorbeeld of put je energie uit om er ook telkens weer voor te gaan?

Clubgenoten waar ik wekelijks samen mee train. Je bewandelt samen een pad richting de wedstrijd. Samen die spanning vooraf en vreugde achteraf beleven, is hartverwarmend.


Hoe ben je bij het Ratrace Triatlon Team terecht gekomen?

Ik ben vorige zomer verhuisd naar Zingem. De afstand naar Geraardsbergen voor de trainingen met GETT werden te moeilijk. Met spijt in het hart daar afscheid genomen, maar met een rugzak vol kennis en herinneringen begin ik hier aan een nieuw verhaal.


Hoe omschrijf jij onze club?

Het is een goed draaiende organisatie met heel wat vrijwilligers die degelijk werk verrichten. Een goede plaats om je niveau op te krikken.


Op welke prestatie('s) ben jij het meest fier?

Mijn eerste full distance tijdens IronLakes in 2021 in 11u48. Geen zotte tijd, maar de voldoening van die eerste overwinning was magisch! En al die supporters die me door de dag hebben geschreeuwd, vergeet ik nooit!


Persoonlijke boodschap die je nog wil meegeven?

Begin niet onbezonnen aan triatlon: het is vanaf minuut 1 enorm verslavend! 😂360 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page