top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Atleet in de kijker! Thomas De Wulf...

Bijgewerkt op: 2 mei 2022

Volgende atleet is een kanjer van formaat, hij leerde echt sporten toen hij het voetbal vaarwel zei. Sindsdien is hij er enkel maar beter op geworden. Een man met een pak ervaring, die deze ervaring sinds dit jaar ook als trainer begint door te geven aan onze ratjes. Hij heeft al verschillende full distance wedstrijden op zijn palmares en nog meer 1/4 en halve triatlons. Waar hij finisht is er altijd feest(behalve die ene keer), ze noemen hem dan ook niet voor niets "den danser"!

Lees en geniet van een atleet, levensgenieter, trainer... Thomas De Wulf!


Sinds wanneer doe je aan triatlon en hoe ben je met triatlon begonnen? In april 2013 mijn laatste voetbalwedstrijd gespeeld, om niet te hervallen de uitdaging aangegaan om in juli 2013 de 1/4 in Oudenaarde mee te doen. Dus zwembroek, fiets en loopschoenen gekocht en hoppa de toon was gezet.

Wat is je favoriete training en waarom? Vroeger vooral lopen, maar nu vind ik de combinatie van de sporten per week ideaal om af te wisselen. Naar aanloop van een belangrijke wedstrijd train ik graag met leden die dezelfde wedstrijd doen. Samen parcours gaan verkennen en elkaar beter maken.


Wat is je minst favoriete training? Core stabilisatie, altijd opschuiven en uitstellen.


Zijn er locaties die je verkiest om te trainen? 1x per jaar een weekje naar Spanje om te trainen is een luxe en word je rap gewoon natuurlijk.


Hoe combineer je de trainingen met werk, familie,... Een dag duurt spijtig genoeg maar 24u en soms lijkt dit wel kort in onze drukke planning. Naar het werk fietsen, tijdens de middagpauze lopen en meezwemmen tijdens de dagelijkse trainingen van de dochter zijn enkele opties. Een zeer goed vrouwke die ons allemaal goed ondersteunt en de boel draaiende houdt is de sleutel tot succes.


Welke wedstrijden, afstanden genieten je voorkeur? De adrenaline na een full distance is moeilijk te beschrijven maar eigenlijk niet zo gezond voor het lichaam. Dus zeker in combinatie met werk en gezin is de halve afstand ideaal om te knallen! Liever races met een beetje profiel zoals Lac De L'eau d'heure.


Heb je een vast ritueel voor wedstrijden, wedstrijd week? Voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar probeer ik goed uit te rusten in de week voor de wedstrijd. Enkel loszwemmen, fietsen of lopen en zeker 3 volledige rustdagen nemen! Ontspannen, slapen en veel pasta eten. Geen stress en met de smile vertrekken naar de start.


Wat zijn jouw doelen op korte termijn en waar droom je in de verdere toekomst nog van? Dit jaar opnieuw wat meer competitie dan de voorbije 2 seizoenen. Volgend jaar in een nieuwe leeftijdscategorie dus dan hoop ik eens met de bloemen naar huis te mogen gaan!


Welke atleet/atlete is je voorbeeld of put je energie uit om er ook telkens weer voor te gaan? Door Frederik Van Lierde eind 2013 Hawaii te zien winnen is de passie voor de sport alleen maar beginnen groeien. Ondertussen al zoveel zalige momenten meegemaakt met atleten van allerhande niveaus. Dit maakt de sport zo mooi, iedereen heeft respect voor elkaar.


Hoe ben je bij het Ratrace Triatlon Team terecht gekomen? Door enkele 1/4 wedstrijden te doen rap in contact gekomen met enkele leden van de club. Na een kort gesprek met Stefanie was het lidmaatschap een feit. November 2013 lag ik samen met de ratjes in het zwembad en nadien in de kantine op zoek naar nieuwe doelen en uitdagingen om samen voor te gaan.


Hoe omschrijf jij onze club? Warme, familiale club waar ik motivatie uithaal om te gaan trainen ook al ben je zelf beetje moe of is er even minder zin. Veel appreciatie van de leden nu ik zelf ook training beginnen geven ben. Al veel leuke momenten beleefd, ook niet sportieve.


Op welke prestatie('s) ben jij het meest fier? 6x een full distance begint al te tellen, ook al zeg ik na iedere keer "nooit meer". Die medailles krijgen toch een speciale plaats. Ook een 5e plaats in halve Terheijden blijf ik koesteren, zeker als er een ploegmaat toen de wedstrijd kan winnen.


Persoonlijke boodschap die je nog wil meegeven?

Misschien cliché maar "anything is possible" geloof ik echt wel in. De juiste mindset en de juiste begeleiding kunnen je een heel eind verder helpen. En geniet van de finishline bij het voltooien van uw belangrijkste wedstrijd ;-)


De finishes van Thomas zijn altijd legendarisch. Er is een reden voor zijn bijnaam "den danser". Als er een feestje is, dan is hij de man die de benen loslaat. Zo ook op elke finish die hij bereikt... Alhoewel we kunnen er ook eentje opnoemen waar het minder was ;-)

Reacties hierop graag in de comment section!277 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Kim Colpaert
Kim Colpaert
May 04, 2022

Eens Gorillaz, altijd Gorillaz! Top mens en atleet! Ik kijk al uit naar de volgende vele trainingsuren samen!

Like

Kurt Baert
Kurt Baert
Apr 30, 2022

En Thomas is bovendien ook nog een TOP-kerel! (en zijn super-gezin die hem full force steunt)

Like
bottom of page