top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Atlete in de kijker! Haike!

Onze volgende atlete in de kijker neemt je mee in het leven van een triatlete mama. Haike is lid van het ratrace team sinds het vroege begin. Ondertussen mama geworden en partner van een Hawaiiaans ratje. Maar ook Haike heeft heel wat te vertellen. Veel leesplezier!


Sinds wanneer doe je aan triatlon en hoe ben je met triatlon begonnen?

Sinds 2010, sinds de start van de club. Ik kreeg ooit een reclame-briefje van de Mister T triatlon in Gent op een loopwedstrijd. Ik was toen wel fan van Luc Van Lierde en wou wel eens een triatlon proberen, kleinschalig dan wel, ik deed mee aan de 'just for fun' samen met mijn zus en schoonbroer. Ik ben de enige die helemaal gebeten werd door de sport!


Wat is je favoriete training en waarom?

Lopen of zwemmen, ik heb altijd atletiek gedaan als kind en ben daar fysiek goed voor gemaakt. Zwemmen doe ik al van kinds af erg graag en blijkbaar kan ik dat ook wel nog vrij goed, ookal leerde ik pas crawl op de trainingen van RTTO toen ik 23 was.


Wat is je minst favoriete training?

Fietsen, zonder meer!


Zijn er locaties die je verkiest om te trainen?

Liefst in het bos om te lopen, al is mijn loopparcours vaak het 'Hollebeekpad' rechtover mijn deur!


Hoe combineer je de trainingen met werk, familie,...

Lopen doe ik meestal samen met Ronne (onze zoon van 2,5 jaar), hij zit dan in de croozer (loopkar) en ik duw hem vooruit. Quality-time en extra krachttraining voor mij! Het compromis leidt ons wel meestal naar een speelplein of in de zomer naar 'Vanys - ijssallon' in de buurt. Fietsen doe ik in de winter binnen, zo kan Ronne in de buurt blijven. Het zwemmen gebeurt meestal met de club en als het niet met de club is, wordt het nogal vaak gecombineerd met een zwem-uitje met Ronne. Mijn werk is vrij periodisch waardoor er weken zijn met veel vrije tijd om te trainen en perioden met heel weinig tijd om te trainen. Zo probeer ik mijn belangrijkste wedstrijden net voor de zomervakantie te leggen of er al een poosje na.


Welke wedstrijden, afstanden genieten je voorkeur?

Het best functioneer ik in een zwemloop maar daar kan je er niet zoveel van vinden, jammer! Verder kies ik voor kwart en halve-afstand. Mijn wedstrijden kies ik op vlakke fietsparcours die niet te technisch zijn omwille van mijn (weinige) fietstalent.


Heb je een vast ritueel voor wedstrijden, wedstrijd week?

Jep! Voor de wedstrijd rol ik steeds een yoga-matje uit om even tot rust te komen in mijn hoofd en mijn spieren te ontspannen. Zo staat mijn 'lijf' weer helemaal op 'orde' voor de wedstrijd van start gaat!


Wat zijn jouw doelen op korte termijn en waar droom je in de verdere toekomst nog van?

Ik wil steeds mijn tijden verbeteren en vooral fun beleven. Met een kleuter in huis, een veeleisende job en een man die ook aan triatlon doet, is het niet altijd gemakkelijk om tijd te vinden voor een consistente trainingsopbouw maar ik stel me voor de wedstrijd een aantal 'doelen' en als ik er al enkele van kan behalen, ben ik tevreden! Op lange termijn zou ik graag nog eens alles op alles zetten op de halve afstand. Maar dat zal voor een andere age-group zijn, wanneer Ronne zijn mama kan begeleiden bij het trainen ;-)


Welke atleet/atlete is je voorbeeld of put je energie uit om er ook telkens weer voor te gaan?

Ik heb niet één atleet die mijn grote voorbeeld is, ik haal wel energie uit het kijken naar grote sportevenementen zoals de olympische spelen. Dan denk ik wel steeds 'Wauw, wat een mooie sport doen wij toch' . Waar ik ook energie uithaal is de verbinding met de club en de RTTO-chicks, samen aan sport doen, elkaars doelen zien, meeleven als iemand anders een doel haalt. Ook wil ik het steeds beter doen voor mezelf, het gevoel 'in vorm komen' is een fantastisch gevoel, het lijkt wel of je de wereld aankan. Op wedstrijd haal ik ook enorm veel energie uit mijn (trouwe) supporters. Als Ronne, mijn ouders of schoonouders en papa Jo me aanmoedigen , doe ik telkens een beetje meer. Ik wil dat ze trots op mij zijn! Ik geniet er ook van als er eens andere supporters komen kijken, vrienden die niet zo 'into sport' zijn maar toch komen supporteren omdat ze mij eens aan het werk willen zien! Dat doet me altijd iets. En tot slot haal ik energie uit mijn 'ironman' Jo Zwaenepoel. Je wil toch als 'vrouw van' ook prachtprestaties leveren? Al is het maar om toch in 1 discipline beter te zijn!


Hoe ben je bij het Ratrace Triatlon Team terecht gekomen?

Via mijn zus, zij was de toenmalige starters Ingrid en Kris tegengekomen op de Finse Piste in Oudenaarde en kwam aan de praat over die nieuwe triatlonclub die er ging komen in Oudenaarde. Ik kwam in februari eens testen in het zwembad en ben blijven plakken!


Hoe omschrijf jij onze club?

Gezellige club waar beleving samen centraal staat.


Op welke prestatie('s) ben jij het meest fier?

Mijn terugkeer na het fietsongeval waar ik mijn elleboog brak. Ergens in april brak ik mijn elleboog en eind augustus had ik al een 1/8ste, een 1/4de en een halve triatlon volbracht! Zo fier dat het nog gelukt is. Toen ik in het ziekenhuis de foto van de breuk zag, dacht ik (en ook veel anderen) dat het seizoen voorbij was nog voor het begonnen was maar dankzij mijn doorzettingsvermogen, de hulp van Jo en mijn trainer toen (Patrick) en de steun uit de club, is het me toch gelukt om er nog een super-seizoen van te maken!


Persoonlijke boodschap die je nog wil meegeven?

Rat Race Triatlonteam is zo bijzonder voor mij, en dan wel om 3 dingen :

°Dankzij deze club heb ik eindelijk de sport gevonden die IK graag doe en heb ik mezelf weer helemaal gevonden . Ik heb terug leren genieten van de sport en geleerd dat je ook sport kan doen voor jezelf en dat je er zelf gelukkig van wordt!

° Dankzij RTTO ben ik de man van mijn leven tegengekomen en gaan we binnenkort ook trouwen.

° Dankzij RTTO is Ronne er gekomen en kan ik de sportieve mama zijn die ik altijd al heb willen zijn!141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page