top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Eerste RTTO sportdag was een succes!

Nadat vele activiteiten de voorbije 2 jaar door Corona werden uitgesteld of geannuleerd, was het zaterdag 19 maart eindelijk nog eens tijd om ons nog eens te smijten. Dit op de eerste RTTO sportdag.


Een sportdag horen we je zeggen... Ja, we lieten onze ratjes en nieuwe ratjes hun eerste triatlonervaring van 2022 opdoen. Een echte sportdag waar we onze 3 favoriete sportdisciplines samen afwerkten. Dit in verschillende niveaugroepen om zo ook de eerste tactische besprekingen mogelijk te maken voor de ploegentriatlon op 1 mei te Doornik!


Starten deden we met zwemmen om 8u in ons thuiszwembad Zwem.com te Oudenaarde. Onze zwemtrainster Anke gaf de leden een aantal technieken mee om toe te passen in openwater. Massastart, draaien rond boeien, Oriënteren en noem maar op. Zaken waarmee al onze ratjes ook de volgende zwemtrainingen en openwatertrainingen mee aan de slag kunnen.


Na het zwemmen lasten we een pauze in en werden de leden getrakteerd op een stevig ontbijt in sportcentrum Recrean Sharp. Koffiekoeken, brood, sandwiches, pistolets,... aan krachtvoer geen tekort, want het ging nodig zijn voor het vervolg van de dag. Er werd gezellig gekeuveld over de eerste wedstrijdplannen en bij sommigen was er wel wat spanning te merken. Voor een aantal leden was het de eerste keer om de 3 sporten op 1 dag na elkaar af te werken. Een echte eerste ervaring dus voor enkele ratjes! Maar daarom zijn de ervaren rotten er om hen te begeleiden en de beste tips mee te geven.Na het ontbijt was het tijd om ons 'stalen' ros van stal te halen en opnieuw in niveaugroepen aan de slag te gaan. Een mooie route door onze Vlaamse Ardennen was uitgestippeld. Enkele stevige kuitenbijters en tevens ook wat vlakke stukken, om ook die snelheid eens boven te kunnen halen, werden uitgekozen. Een kleine flandrien route. Het weer was ons ook gunstig gezind. Een stralende zon zorgde ervoor dat de korte broeken werden bovengehaald. En weg waren ze...

De knokteberg, Hotondberg en de Achterberg waren de kuitenbijters die de groep in stukken deed breken. Iedereen genoot van de stralende zon en de prima sfeer onder onze 'ratjes'. Een stevig tempoblok langs de schelde, een technischer stuk tussen enkele dorpjes en kleine straatjes en ontploffen op de hellingen. Voor ieder wat wils. Sommigen tussen hun kader, hun tanden stuk bijtend op het wiel van diegene voor hen. Anderen fladderend als vogeltjes naar boven of helemaal a bloc tot het melkzuur er langs de oren uitkwam. Na de laatste hellingen, nog eventjes uitbollen naar de wisselzone in de Recrean. Eenmaal daar aangekomen werden de loopschoenen aangebonden om nog enkele rondjes van 2,5km af te haspelen en er nog eens stevig de pees op te leggen.


Het eerste rondje van 2,5km werd vlot afgehaspeld aan wedstrijdtempo, de andere ronden kon iedereen op een rustige of rustigere manier afwerken. Zo kon het zonnetje ook nog eventjes zijn werk doen en was het voor iedereen genieten. Het sportieve werd na 3 of 4 looprondjes beëindigd, maar de dag was nog lang niet om.


Na een verfrissende douche konden de ratjes hun energie terug aanvullen met een hapje en een drankje. De spaghetti die door het bestuur werd aangeboden werd rijkelijk naar binnengespeeld. Alleen maar blije gezichten op deze eerste sportdag, die eindigde op het terras van de Recrean met de beelden van Milaan-San Remo! Helaas geen 3e overwinning op een rij voor een Belg.

Die overwinning werd wel behaald in Oudenaarde, een overwinning voor ons team die vandaag het beste van zichzelf gaf en voor een optimale sfeer zorgde!


Bedankt aan de organisatoren, trainers, de logistieke ondersteuners, de deelnemers en iedereen die bijgedragen heeft aan deze prachtige dag!


Geniet van de foto's via volgende link

145 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Kim Colpaert
Kim Colpaert
Mar 19, 2022

Topteam! Bedankt voor de fantastische dag ratjes! Op naar het stageweekend!!!

Like
bottom of page