top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Fantastische 2e editie van de RTTO sportdag

Een sportdag voor triatleten! Wat kan er dan zoal op het programma staan, vraag je je af. Je hoeft het niet ver te zoeken in elk geval... Een goed gevulde dag, met onze 3 favoriete sporten op de planning. Meer hebben we niet nodig om er een prachtige dag van te maken. Maar er was natuurlijk ook tijd voor een babbel, plannetjes te smeden en prestaties te bespreken en zoveel meer. We geven jullie een kleine inkijk op een prachtige trainingsdag van onze ratjes!


De dag startte met het klaarzetten van ons materiaal in de spinningzaal van Sharp Recrean. Net op tijd klaar om rond 8u het zwembad in te springen. Dit onder leiding van zwemtrainster Anke. Ze zorgde ervoor dat onze openwaterskills voor het nieuwe seizoen nog eens opgefrist werden. Een mix van in slipstream zwemmen, massastart, bochten zwemmen, slagen krijgen en slagen uitdelen,... Noem maar op het was een goed gevulde en geanimeerde training. Plezier ten top!!!


Na het zwemmen, springen we nu voor één keer niet zo snel op de fiets als in een wedstrijd. Het feestcomité had namelijk een stevig ontbijt voorzien voor onze leden. Dat werd uitermate gesmaakt en de energie stroomt binnen om zo een vlotte fietstocht te kunnen aan vatten. Enkele kleine heuvels, wat kanaal wegen om de snelheid te testen en enkele korte kuitenbijters. De ideale mix om onze benen wakker te schudden na het zwemmen en het ontbijt. We vertrokken in een overtrokken weersetting, maar naarmate de kilometers vorderden kwam de zon er steeds meer door. Genieten dus, voor de één al wat meer dan de andere natuurlijk. Maar het plezier was van de gezichten af te lezen.

Een aantal ratjes liet de fiets staan en werd meegenomen in een spinningsessie, georganiseerd door Sharp Recrean. Ook zij gaven het beste van zichzelf en lieten hun benen vlot rondjes draaien op de spinningfiets. Verschillende fietsposities werden aangenomen onder leiding van een ervaring spinningcoach. Dit met opzwepende muziek en pittige oefeningen. Aan motivatie dus geen tekort. Want ook deze ratjes hadden nog een laatste onderdeel op de planning staan. Het lopen...

Wanneer we terugkeerden naar Sharp Recrean, was het tijd voor een iets vlottere wissel. Niet veel getreuzel, maar loopschoenen aan en enkele rondjes van 2,5km voor de kiezen. 1tje snel, 2 rustig uitlopen. Zo kwamen we ook hier al vlot aan een 7-tal kilometers. De zon was ondertussen al helemaal van de partij. Ook was echter de wind nog wat extra komen opzetten en profiteerden we zowel van een vleugje wind in de rug als van flinke zwiepers in ons gezicht. Maar niets houdt ons tegen. Iedereen genoot van de inspanningen en alleen maar lachende gezichten op het loopparcours. Zelf in volle inspanning werden de big smiles en duimpjes vlot omhoog gestoken! Wat een team hebben wij toch!

Wanneer het sportieve luik erop zat, keerden we terug naar onze stal. Na de inspanning komt echter de ontspanning en dan moeten natuurlijk de reserves opnieuw aangevuld worden. Dit deden we met een heerlijke spaghetti. Geen betere manier om terug op krachten te komen. Er werd duchtig bijgepraat over de versnellingen, de looptempo's en het gevoel van de dag. Tevens werden de berekeningen, mogelijke tactieken voor de naderende ploegentriatlon op 6 mei besproken. De perfecte afsluiter van een prachtige dag.


Enorm bedankt aan alle aanwezige ratjes, het feestcomité voor de organisatie van het extrasportieve en de sportieve cel voor de uitwerking van deze sportdag! Ook niet te vergeten onze fotograaf van dienst voor vandaag, Nele! Zoals vorig jaar zeggen we nu al... Voor herhaling vatbaar! Geniet mee met de foto's van deze prachtige dag!

Klik op de afbeelding hieronder om naar het volledige album te gaan!


189 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page