top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Jo 'Hawaii' Zwaenepoel als volgende atleet in de kijker

Onze volgende atleet zorgde voor een unicum in onze club. Jo was de eerste atleet van het team die zich wist te plaatsen voor het WK Ironman in Hawaii. Wat voor hem toen een ongelofelijk moment was en een event waar hij enorm naar uitkeek, was er ook heel veel teleurstelling. De reden daarvoor houdt ons ondertussen al 2 jaar in zijn greep. Maar dit jaar moet het er dan eindelijk van komen. Hawaii in oktober is voor Jo het moment. We nemen je graag mee in Jo zijn denkwereld, leefwijze en filosofie. Veel leesplezier!Hoe ben je gestart met triatlon?

Mijn eerste wedstrijd was Mr T Sprint Triatlon in Gent - de start van een boeiend verhaal, dat verdergaat dan alleen het sportieve.


Wat is je favoriete training en waarom?

Mijn favoriete trainingen zijn FARTLEK trainingen, bijvoorbeeld richting Louise-Marie lopen of trailen in Kluisbos. Met de TT gevarieerd fietsen richting Pays des Collines. In de beugel op verkeersluwe wegen en glooiend parcours spendeer ik graag de meeste trainingsuren.

Wat is je trainingen staat er minder hoog aangeschreven?

Ik train graag - deze laatste periode leer ik elke dag bij als coach / atleet en ga ik graag vanuit metingen gerichter aan de slag. Het geef een gevoel van vertrouwen, werkt heel erg motiverend om een cyclus af te werken en zorgt dus voor de nodige drive / fun waardoor trainen gewoon leuk is! Als je het trainingseffect ervan dan ook aangetoond krijgt, kijk je tevreden terug en opnieuw vooruit.

Heb je bepaalde locaties die je verkiest om te trainen?

Sportoase Oudenaarde voor de swims en onze buitenregio is zalig om gevarieerd te fietsen en te lopen.

Hoe combineer je de trainingen met werk, familie,...

We leven zuinig en geven 7/7 aandacht aan gezin, werk en sport.


Je bent al eventjes lid van RTTO, hoe omschrijf jij ons team?

RTTO is een hecht team dat erin slaagt elk jaar een kwaliteitsvolle stap te zetten. Het sportieve is door de jaren heen sterk uitgewerkt met heel veel mogelijkheden om samen te trainen. We geven elkaar energie / inspiratie / motivatie om samen te groeien, zowel sportief als sociaal.

Je kwalificeerde jou voor Hawaii in de IM van Wales, wat waren de eerste gevoelens na de aankomst en de dagen nadien?

Een Ironman beëindigen is een kippenvelmoment - het kunnen beleven met Haike, Ronne (die toen 3 maand oud was) en mijn ouders is een onvergetelijke sportieve realisatie die je SAMEN onderneemt. De steun die ik elke dag ervaar van Haike, ouders en mensen in dichte omgeving, geven kracht om gemotiveerd te zijn voor wat nog komt.


Hoe werk je ondertussen toe naar je grote doel nadat dit toch al enkele keren verschoven is?

Na de laatste annulatie laste ik een moment in van zelfreflectie en -studie om te kijken wat minder goed ging.

Vanuit die analyse kwam ik tot de vaststelling dat ik bijkomende samenwerking wou zoeken voor de uitwerking van het traject. De zwem, fiets- en loop sets worden onderstaand via yoga for sports. Het houdt mijn fysieke en mentale lichaam in balans.


Is de prestatie van Wales met de bekroning met de ticket Hawaii je beste herinnering aan triatlon of heb je nog top herinneringen?

Op 1 staat natuurlijk de ontmoeting met Haike tijdens een voorbereidende ploegstage in de Ardennen. Persoonlijk hoogtepunt. Op 2 de selectie voor Hawaii. Sportief hoogtepunt. Op 3 staan de deelnames aan de ploegentriatlon. Together Sports Better hoogtepunten.

Je hebt de voorbije jaren je ook meer gespecialiseerd in Yoga en relaxatietechnieken. Hoe beïnvloeden die je prestaties of op welke manier dragen die bij tot je prestaties?

Yoga is de combinatie van wetenschap en filosofie. Yoga is verbinden in het moment met jouw fysieke, emotionele, mentale, intellectuele lichaam. Yoga wordt na Hawaii mijn nieuwste focus - de filosofie gaf me (ons) zoveel op vlak van communicatie, zelfreflectie - en -studie, leert je niet bezitterig te zijn,... Yoga zijn houdingen, ademhalingstechnieken, visualisatie,... leren tevreden te zijn, los van alles wat er gebeurd.

Dat je gaat knallen in Hawaii samen met Steven weten wij al zeker, maar wat zijn je persoonlijke doelen daar?

Dromen van het podium. Tevreden zijn met een top 5 Age-Group 40-44. Dankbaar zijn als ik de finish mag halen op een mindere dag. Ik doe alvast mijn uiterste best om binnen de mogelijkheden een droom te realiseren.

Wat zijn je toekomstdoelen na Hawaii? Ambities om nog eens terug te gaan?

Hawaii wordt een one-shotter - na Hawaii ga ik me verder verdiepen in mijn job als personal coach / opmaken van holistische trajecten / studie en beoefening van yoga. Een andere hobby wordt het volgen van de hobby's van Ronne - Haike ondersteunen in haar persoonlijke ambities en me blijvend inzetten voor de club binnen de sportieve cel, op en naast het terrein.


Heb jezelf nog een boodschap voor onze lezers en ratjes? Laat je omringen met de mensen waarvan je houdt en geef ze al jouw liefde. Laat je omringen met mensen die je inspireren. Droom, geloof, creëer en realiseer jouw individueel project - de rest volgt in dezelfde positieve flow! Neem eens een kijkje op volgende link en maak kennis de Yama's en Niyama's binnen de Yoga-filosofie https://youtu.be/dfN8g4zbetc


Wie mij wil ondersteunen richting knalprestatie in Hawaii kan dit doen via de aankoop van een drinkfles (1 stuks / 15,00) en/of bidon (2 stuks / 15,00).

Stuur via mail - info@bettersportsbalance.be en dan bezorg ik jouw item op een clubactiviteit.

126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page