top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Ploegentriatlon Doornik 2022

Bijgewerkt op: 3 mei 2022

Het was weer eventjes geleden. Door Corona werd de ploegentriatlon al enkele malen uitgesteld. Vorig jaar in augustus kon dan toch een editie doorgaan, maar het was van 2019 geleden dat we in Doornik het seizoen konden starten. Starten met een ploegentriatlon is voor ons team eigenlijk een veredelde teambuilding. Ons motto "together sports better" krijgt hier een extra slogan. "Samen uit, samen thuis". We starten samen en komen samen aan.


Dit jaar konden we 4 teams inschrijven. 3 ploegen met mannen en 1 vrouwenteam kwamen aan de start van deze editie. Onze clubtent stond weer paraat om supporters en atleten te ontvangen voor, tijdens en na de inspanning. Sfeer en gezelligheid troef, hapjes, drankjes om de hongerigen en dorstigen te spijzen.

De teams die in de voormiddag starten, moesten het zwemgedeelte in het zwembad afleggen. Daar werden 16 lengtes van 33 meter gezwommen om vervolgens het fietsen van 20km aan te vatten. Die kilometers werden op hun beurt afgewisseld voor nog 6km lopen. In de namiddag mochten de team dan wel het openwater in. Geen idee waar de ingeving kwam van de organisatie of wedstrijdleiding, maar een eerlijke uitslag krijg je zo natuurlijk niet. Ware het niet dat het voor onze ratjes vooral om de teamspirit gaat, zagen we gedreven atleten aan de start.


Ons eerste team kwam heel gedreven aan de start en uit het water! Zo gedreven en voldaan ze uit het water, sprongen ze de fiets op. Maar na de eerste rond werd de helft van het groepje verkeerd gestuurd en knalden ze al na 1 ronde de wisselzone in/door. Een scheidsrechter had dit opgemerkt een DSQ werd opgetekend. Terugkeren in deze vriendschappelijke setting werd door de wedstrijdleiding niet toegestaan. Onbegrijpelijk dat voor zoiets geen oogje kon dichtgeknepen worden. Maar regels ze er nu éénmaal om na te leven. Onze atleten dropen ontgoocheld af. Ze waren nochtans goed op dreef en knalden een prima eerste fietsronde.


Onze RTTO heren 1 stonden om 11u12 aan de start, kwamen vlot het zwembad uit en knalden op de fiets de fietsronden aan flarden. Een gemiddelde snelheid van 42,5km/u over het parcours van 20km. 6 sterke beren lieten de snelste fietstijd optekenen tot de aan de T3 series (profploegen). Uiteindelijk werden ze 7e van alle ploegen die in het zwembad moesten zwemmen en 26e over alle ploegen heen. Hiermee laten ze ook enkele T3 reeks ploegen achter zich! Zonder ook maar 1 ratje achter te laten want de teamspirit is hier voor ons het belangrijkste. Een mooie tijd van 1u04 minuten was echt een onverhoopt resultaat en een knap staalt teamwork van onze heren.


Na deze heren was het aan onze dames. Zij mochten de wetsuit aantrekken om het openwater te bedwingen. Met 5 gingen ze van start en alles verliep vlot, ze zwommen mooi in groep, echter kwamen ze maar met 4 uit het water. Voor 1 ratje was het niet de perfecte dag, hierdoor liet ze het groepje zwemmen na overleg met het team. De andere dames gingen ook met 4 gedreven verder. De grinta spatte van hun gelaat op de fiets, al zag je ook dat het voor hen puur genieten was elke keer ze de RTTO tent passeerden.

Na het fietsen nog snel de loopschoenen aan om 6km lopen af te haspelen. Samen uit, samen thuis bleef ook hier perfect nagestreefd. De ploeg kwam vlot na 1u33 over de meet en plaats zich mooi in de middenmoot van de resultaten.


Als laatste team kwamen onze masters aan zet. Voor hen geen ogen gericht op een scherpe tijd, maar wel op de publieksprijs... Elk jaar is het met veel plezier uitkijken wat ze in petto hebben. Elke jaar zorgen ze bij het loopnummer voor de ambiance en voor het in de kijker zetten van ons team! Dit jaar niet anders. Hun enthousiasme verdient een dikke pluim en alle supporters hebben ze zeker opgemerkt. Groene pruiken en een geluidsbox met opzwepende muziek was hun troef dit jaar. Ze zwommen prima in het open water, deden een Mexican Wave elke fietsronde voor de clubtent en liepen als trollen met groene pruiken de 6km uit. Iedereen heeft ze gezien en gehoord, hun plezier is niet te evenaren.

Dit is waarom deze ploegentriatlon voor ons team één van de hoogtepunten is van het seizoen. Hiervoor zijn we zo blij dat deze wedstrijd opnieuw kon doorgaan. Together sports better!!!


Bedankt aan de vele opgedaagde supporters, atleten, vrienden, concurrenten en iedereen die eventjes langskwam aan onze tent. Ook bedankt voor diegenen die online veel succes wensten aan de deelnemende ploegen. We hebben er opnieuw van genoten en hebben de toon opnieuw gezet voor een fantastisch triatlonseizoen!


Veel plezier met het beeldmateriaal! Meer foto's volgen later. Maar hier alvast een voorproefje!137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page