top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Topresultaten in het weekend van 17 juni

Wie ons volgt op Instagram, zag dit weekend al verschillende verhalen passeren van ratjes in actie. Die ratjes kwamen in actie op zowel duatlon- als triatlonwedstrijden.

Zaterdag stond in Berlare de 1/4 triatlon op de agenda. 3 ratjes gingen er van start in een warm weertje. Zwemmen zonder wetsuit. Stayeren was toegestaan bij het fietsen en lopen in een opnieuw heet weertje!

Filip Fraeye kwam deze keer als eerste ratje over de meet. Hij werd knap 5e bij de Masters 50. Filip kon Thomas De Wulf afhouden nadat hij bij het fietsen in de laatste 5 kilometer lek reed. Thomas liep die laatste kilometers op zijn fietsschoenen naar de wissel. Om nadien nog de laatste 10 kilometer lopen aan te vatten. Een huzaren stukje, maar Thomas bleef volhouden en eindigde toch nog als 15e bij de Masters 40. Kort na Thomas liep Lorenzo Delor binnen. Net in het midden van het pak. Lorenzo werd 99e op 200 deelnemers! Knap staaltje van doorzettingsvermogen getoond mannen!In Kortrijk stond zondag alles in het teken van multisport! Te beginnen met duatlon. Daarin namen 3 ratjes deel en telkens kwamen ze met topresultaten naar huis!

Emmanuel Bruyneel kwam in een sterk deelnemersveld als 21e over de meet. Hij vocht de hele wedstrijd voor de leidersplaats bij de Masters A. Het lukte hem in de laatste kilometer om verschroeiend uit te halen en zijn concurrent in te halen en achter te laten. 1e plaats bij de Masters A dus!

Iets na hem kwam Thibault Goethals over de meet gelopen. Goed voor een 4e plaats bij de beloften. Net naast het podium dus, ook hier een hevige strijd voor het podium. Thibault eindigt op amper 7 seconden van de 3e plaats.

Bij de dames F50 ging ons Claire opnieuw met de overwinning lopen. Zo doet ze een gouden zaak in het overall duatlon criterium! Proficiat voor onze duatleten! Heel knappe prestaties opnieuw!

In de namiddag was het dan de beurt aan de triatleten. Brecht Bruggeman stond aan de start van de 1/4 triatlon. 1 kilometer zwemmen in de Leie. 45 kilometer over een glooiend fietsparcours en afsluiten met 10 kilometer in de binnenstad van Kortrijk. Heel wat volk was afgezakt voor deze wedstrijd en je kon over de koppen lopen! Waar het in de voormiddag nog gevaarlijk glad was door de regen, was het aangenaam vertoeven in de namiddag. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het toch alsmaar warmer voor de afsluitende loopproef. Brecht haalde op meer dan 350 deelnemers een knappe 38e plaats. Na een goed zwemnummer en een degelijke fietsproef, kwam Brecht moe maar voldaan over de finish. Prima gedaan dus!

Over naar de lange afstand dan. Wat verder van ons weg, ging Kenny Debisschop van start in de Ironman 140.6 Klagenfurt. Kenny bracht het er prima vanaf. Na 3,8 kilometer zwemmen in 1 uur en 12 minuten kwam Kenny uit het water en kon hij beginnen aan zijn favoriete deel: het fietsen. 180 kilometer over glooiend parcours. Na 5 uur en 26 minuten fietsen had Kenny nog enkel de marathon voor zich liggen. Maar ook die had voor Kenny geen geheimen meer en na 4 uur en 27 minuten kon hij zijn armen in de lucht steken en de woorden "You are an Ironman!" door de speakers horen! Opnieuw een knappe wedstrijd die Kenny aan zijn lijstje kan toevoegen. Uiteindelijk deed Kenny er 11 uur en 22 minuten over!

Trots om opnieuw zo'n knappe resultaten te kunnen zien verschijnen dit weekend. Al het trainingswerk van de voorbije weken resulteert in knappe resultaten! Proficiat allemaal! Volgend weekend trekken heel wat ratjes naar de Champagnestreek voor de wedstrijden van Openlakes! Gegarandeerd opnieuw veel beeldmateriaal en verhalen om te volgen!

Tot snel!257 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page