top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Sterke prestaties op 14 mei!

Veel wedstrijden het voorbije weekend. Dat wil ook zeggen, ratjes aan de start. Zowel in buiten- als binnenland kwamen ze in actie! Tijd dus voor een klein overzicht van hun prestaties.

In Challenge Fréjus te Frankrijk, kwam Jean-François aan de start. Een nieuwe wedstrijd in het Challenge circuit. Bij de profs ging een Belg met de titel lopen. Vorig jaar winnaar in Triatlon van Vlaanderen Bart Aernouts. Jean-François moest de strijd staken na het fietsen.


Dichter bij huis, stond in Dendermonde de sprint 1/8 en de 1/4 triatlon op de agenda. Gilles Delbeke startte in de 1/8 en kwam met de kopgroep uit het water. In de wisselzone moest Gilles echter de kopgroep laten gaan. Gilles probeerde nog alleen terug te keren, maar te vergeefs. In het afsluitende loopnummer kon hij nog een 14e plek behouden. Gilles kwam na 59 minuten en 53 seconden over de meet gelopen.


In de 1/4 triatlon stond Niels Decorte aan de start. Niels is een nieuw ratje sinds dit seizoen en kon starten met een goede wedstrijd. Met een sterk loopnummer kon hij net niet de top 10 induiken. Niels kwam in 1 uur 51 minuten over de aankomstlijn gelopen. Dit leverde hem een 11e plaats in de algemene ranking op!

Ook de atleten van de lange afstand kwamen dit weekend aan hun trekken. In Lievegem stond de halve op het programma. 1900m zwemmen, 90km fietsen en een halve marathon om af te sluiten. Naast 2 ratjes Henk en Kim was ook de zon van de partij. Dat was nodig om te kunnen zwemmen in het frisse water. Maar met 15,9°C watertemperatuur kon de volledige 1900m gezwommen worden. Henk kon zijn wedstrijd goed indelen en had een duidelijk pacing plan op de fiets. Ook in het lopen kon hij goed indelen. Dit leverde hem een 13e plaats op bij de Masters 50+. Op meer dan 240 deelnemers kwam Henk mooi in het midden van het pak binnen op een 137e plaats algemeen.

Ook Kim deed het uitstekend. Hij kwam als 12e uit het water, fietste na de 1e ronde naar een groepje die streed voor de 4e plaats. In het lopen moest hij echter enkele plaatsen prijs geven. Kim kwam binnen op een 8e plaats overall in 4 uur en 8 minuten.

Topprestaties van onze ratjes dit weekend in sterk bezette wedstrijden. Proficiat allemaal!!!

Op naar het verlengde weekend. Want ook dan staan er weer enkele wedstrijden op de planning. Te beginnen met donderdag op de 1/4 in Izegem. In het weekend zelf is het dan de beurt aan een grote delegatie ratjes die start in de 70.3 van Aix-en-Provence! Zondag is er dan ook weer de kwart triatlon van Damme. Heel wat wedstrijden om onze ratjes in actie te zien dus.

Volg ons op Facebook en Instagram om up-to-date te blijven van hun prestaties!174 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page