top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Ploegentriatlon Viersel 2023

Bijgewerkt op: 15 mei 2023

Traditiegetrouw start het triatlonseizoen met de ploegentriatlon. De laatste jaren zakten we steeds af naar Doornik voor een gezellig teamgebeuren. Dit jaar lag de verplaatsing voor ons wat verder. Triatlonteam KTT uit Viersel was dit jaar de organisator van de ploegentriatlon. De afstand schrok echter geen ratjes af. We konden opnieuw 6 teams inschrijven. Enkele teams startten met ambitie een goeie uitlag te rijden, anderen dan weer helemaal voor de fun. Elkaar tot betere prestaties uitdagen, daar gaat het hem in deze ploegentriatlon om. Grenzen verleggen en teamgeest creëren, een echte teambuilding zeg maar.

De sfeer zat goed, het weer was iedereen gunstig gezind. Lange discussies over mogelijk het koude water door de barre lente, werden snel de kop ingedrukt. Watertemperatuur was 15°C, met daarbij een aangename temperatuur en zon... Geen reden om niet te zwemmen dus.


De eerste 2 teams die van start gingen waren onze Masters heren. Met Patrick, Andries, Renato, Didier, Filip en Ludo. Ze genoten met volle teugen en de traditie leert ons dat zij telkens een verrassing in petto hebben tijdens de wedstrijd. Ook dit jaar hadden ze hun beste uitrusting mee en gingen ze met veel plezier op de foto's van de toeschouwers!

Direct na hen startten de Masters 1 met ambitie. Aangestuwd door Rob Woestenborghs, gingen Thomas, Tom, Manuel, Steven, Kenny en Bert van start. Deze ploeg ging voor een podiumplaats en als het even kon voor de topspot! Het zwemmen leverde hen geen toptijd op, maar daar moest het fietsen en lopen verandering in brengen. Ze fietsen en liepen de ziel uit hun lijf. Maakten harde keuzes en kwamen als 1e over de meet. Ze kregen de hotseat. En dan werd het bang afwachten tot alle masterteams binnen waren. Echter was er 1 team die net wat sneller bleek te zijn. Waardoor onze Master de 2e plaats mee naar huis namen. Voor ons team een historisch podium op de ploegentriatlon. Waar het team ontgoocheld was, mogen ze trots zijn op hun teamprestatie! Enkele liepen persoonlijke records op de 5km.

Na de 2 Masters mannen teams, was het tijd voor de vrouwen Masters. Nathalie, Elke, Zoi, Inge en Grietje stonden vol spanning aan de start van hun eerste wedstrijd dit seizoen. Ook zij gaven het beste van zichzelf en genoten van de vele support. Ze hielpen elkaar te overtreffen in hun prestaties! Het leverde hen ook een prachtige 4e plaats op bij de dames Masters.

Het 2e damesteam met Chariel, Sara, Linde, Haike en Laurence kwam na de dames Masters aan de beurt. De dames gleden door het water en gingen vlot door de bochten. In het lopen stuwden ze elkaar over de meet. Moe en voldaan kwamen ze over de meet. Opnieuw overtroffen ze zichzelf en konden ze telkens rekenen op een leidster in elk onderdeel! Teamspirit ten top. Dat is waar het op deze dag om draait voor de ploegen.

Na de middag kwamen nog 2 mannenteams aan de start. Het team met Joris, Olivier, Tim, Stijn, Lorenzo, Nicolas en Pieter gaven het beste van zichzelf. Het was voor het zwemmen ondertussen al wat warmer geworden. Hierdoor was het verschil tussen de omgevingstemperatuur en het water wat groter geworden. Toch eventjes schrikken bij het te water gaan. Maar verliep vlot en samen kwamen ze het water uit. Fietsen aan 40km/u gemiddeld langs de kanalen in Viersel. Vlotjes haalden ze de finish en stuwden elkaar vooruit!

Als laatste ploeg startte Kim Colpaert met enkele jongsters van het team. Niels, Aaron, Tijl, Gilles, Brecht en Laurens gaven het beste van zichzelf om elkaar vooruit te stuwen. Het zwemonderdeel begon echter met een valse start. Halfweg moest Tijl bekomen van het verschil in luchttemperatuur met het koude water. Waardoor het team met 6 verder moest. Op de fiets ging de snelheid omhoog. Elkaar opzwepen om de snelheid zo hoog mogelijk te houden. Er werden hier en daar sterretjes gezien of net niet. Maar de 6 mannen gingen samen van start aan het afsluitende looponderdeel. Niemand achterlaten was er afgesproken en samen naar de meet. Tijl achterlaten in het water bij de boot was niet voorzien, maar het kon niet anders. Met 6 over de meet met Tijl die stond te wachten. Samen uit samen thuis!


Proficiat aan alle teams en atleten die gisteren van start gingen. Bedankt aan de meegereisde supporters, familieleden en iedereen die deel uitmaakte van deze, opnieuw, prachtige ploegentriatlon. Op naar een prachtig seizoen!


Geniet van het fotoalbum. Foto's worden later deze week nog verder aangevuld!


Together sports better!


337 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page