top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Podiumweekend voor onze ratjes!

Zaterdag stond er niet alleen een heuse trainingsdag op de agenda voor onze ratjes in Oudenaarde. Er waren ook enkele ratjes aanwezig op de veloopzwem in De Haan. Daar werd 500m zwemmen in zwembad afgewerkt. Met vervolgens 28km fietsen en 8,6km lopen. Ook hier was de zon van de partij, maar speelde de wind een heel belangrijke rol in het wedstrijdverloop.

Sara Neyt en Patrick Van den Broeke stonden aan de start. Na de zwemproef, die in de voormiddag plaatsvond, werd elke atleet in de namiddag op basis van de zwemproef gelost voor de fietsproef. Mannen mochten stayeren bij de mannen, vrouwen mochten stayeren bij vrouwen. Door een goeie zwemproef, moest Sara de 28km fietsen alleen afhaspelen tegen de felle wind. Sara haalde een mooi gemiddelde van net iets meer dan 30km/u. Waarna ze in de afsluitende loopproef haar eerste podiumplaats kon verzilveren en op een 2de plaats binnenliep in de categorie F40.


Ook Patrick liet zich opnieuw van zijn beste kant zien en kon na de 3 onderdelen ook beslag leggen op een knappe 2e plaats. Voor Patrick tevens een speciale wedstrijd, het was geleden van 1985 dat hij hier aan de start stond.


De wedstrijd in De Haan stond tevens op de kalender als plaatsingswedstrijd voor het WK of EK sprinttriatlon. Zo kon Sara alvast haar ticket verzilveren met haar podiumplaats.

Alleen maar blije en voldane gezichten dus na afloop van deze wedstrijd.

Proficiat ratjes! Laat jullie felicitaties gerust na in de comments onder dit bericht.74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page