top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Prima resultaten dit weekend in Kortrijk en Tri Amsterdam

Opnieuw een succesvol weekend voor onze ratjes die aan de start stonden van een triatlon of duatlonwedstrijd.

In Kortrijk stond op zondagvoormiddag een duatlonwedstrijd op de agenda. In de namiddag was het dan de beurt aan de triatleten. Op de duatlonwedstrijd stond Claire Thomas aan de start. Claire mikt dit jaar op de eindwinst in haar age group in het regelmatigheidscriterium van Triatlon Vlaanderen. Met een tijd van 2u05 werd ze eerste in haar categorie F50 en zet daar onmiddellijk een stap mee in de juiste richting voor haar doel dit jaar! Goed gedaan Claire!

Na de middag dan de triatleten. Inge Castelain en Betty Droeshout waagden hun kans in de volledig uitverkocht kwart triatlon.

1km zwemmen in de Leie, 40km fietsen in golvende omgeving van Kortrijk en 10km lopen door het centrum. Een triatlon met veel sfeer en dus ook steeds dolenthousiaste atleten. Zo ook ons Inge en Betty. Betty zette een hele knappe prestatie neer en werd 3e in haar leeftijdscategorie en mocht daardoor mee het podium op.

Inge ging ook hard tekeer. Ze kwam samen met Betty uit het water, maar fietste nadien weg en kon Betty ook in het lopen nog afhouden. In een sterke reeks, kwam Inge op een 8e plaats in haar age group over de meet gelopen.

Wat verderop in Amsterdam kwam Jo Zwaenepoel aan de start. In de wedstrijd 70.3 als voorbereiding op zijn WK Ironman op Hawaii, wou Jo zich een eerste keer testen. Jo kwam na 33 minuten uit het water, maar kon nadien met een top fietsproef wisselen op een 2e plaats. De halve marathon ging ook heel vlot, maar Jo moest na eventjes fout gestuurd te zijn in het lopen, 1 snellere loper laten voorgaan. Zo kwam Jo als 3e over de meet en werd hij 1e in zijn leeftijdscategorie. Een geslaagde test voor Hawaii als je het ons vraag!


114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page