top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Ratje in de kijker Miek Gambart

Opnieuw een dame aan het woord deze week. Met Miek Gambart een ratje met ervaring! Een dame die we steeds met een glimlach zien rondlopen. Het genot van haar triatlon avontuur spat eraf. Miek is één van de vele dames die ons team vervoegden en die ervoor zorgen dat steeds meer dames de weg naar onze club vinden.

We stellen haar graag aan jullie voor! Veel leesplezier!

Sinds wanneer doe je aan triatlon en hoe ben je met triatlon begonnen? In 2016 was ik op zoek naar een sportclub in de buurt. Ik wou heel graag samen sporten, alleen lukte dat niet te best als mama met een drukke job. Eens een triatlon doen was een stille droom, echter mijn conditie stond wel op een laag pitje en ik was al 44. Aarzelend ging ik naar een kennismakingsgesprek met de toenmalige bestuursleden. Stephanie en Patrick konden me snel overtuigen.

Wat is je favoriete training en waarom? Fietstrainingen op een heuvelend parcours en open water trainingen, daar voel ik me het dichts bij de natuur.


Wat is je minst favoriete training? Lopen, en dan vooral de interval trainingen


Zijn er locaties die je verkiest om te trainen? eigen streek, de Vlaamse Ardennen liefst met een zonnetje


Hoe combineer je de trainingen met werk, familie,... Ik plan trainingen tijdens mijn lunch pauze, neem ik enkele uren vrij op woensdag om te fietsen, betrek te kinderen (zij op de fiets en ik loop) of ik fiets indoor. Gelukkig kan ik nu en dan ook rekenen op mijn mama of een babysit.


Welke wedstrijden, afstanden genieten je voorkeur? 70.3 - heuvelend parcours


Heb je een vast ritueel voor wedstrijden, wedstrijd week? Ik leg alles mooi klaar de dag voor de wedstrijd zodat ik niets vergeet. Ik heb het graag rustig rond mij, focus op de wedstrijd.


Wat zijn jouw doelen op korte termijn en waar droom je in de verdere toekomst nog van? Sport is deel van mijn leven, een manier om tot rust te komen na een drukke werkdag, een uitlaatklep. Ik hoop dit nog zeer lang vol te houden en er plezier aan te beleven. Een wedstrijd is er om me te motiveren om het telkens een beetje beter te doen.


Welke atleet/atlete is je voorbeeld of put je energie uit om er ook telkens weer voor te gaan? Ik heb heb mateloos respect voor alle atleten die topprestaties halen.


Hoe ben je bij het Ratrace Triatlon Team terecht gekomen? Google, op zoek naar sportclub in de buurt.


Hoe omschrijf jij onze club? Fijne gemoedelijke groep sporters, gericht naar alle niveau's.


Op welke prestatie('s) ben jij het meest fier? Mijn eerste ploegentriatlon, mijn eerste kwart en dan mijn eerste 70.3. Wat was ik fier dat ik dat gedaan had!


Persoonlijke boodschap die je nog wil meegeven? Geniet van elk moment en af en toe eens zot doen moet kunnen.


107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page