top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Resultaten weekend 12 juni in Beernem en Geraardsbergen

Heel wat triatlonwedstrijden op de kalender het voorbije weekend. Te beginnen in Beernem. Daar stond de 1/4 triatlon op het programma. Heel wat ratjes aan de start van een toffe wedstrijd. Ook de zon was massaal aanwezig en dat maakte er onmiddellijk een warme editie van.

Jo Zwaenepoel stond aan de start bij de pro wave heren. Jo is in voorbereiding op IM Hawaii in oktober en testte de benen in Beernem. Jo werd heel knap 7e in een tijd van 1u55!

Ook Maarten Capiau kwam aan de start bij de heren Age Groupers en werd 58 op meer 160 deelnemers. Ook hier dus een top resultaat!

Bij de dames kwam Haike Van de Velde als eerste ratje over de meet. Ze had een prima wedstrijd en kon zich volledig uitleven. Ze kwam over de meet op een 16e plaats. Ook Laurence Delbeke stond aan de start. Voor haar vuurdoop in haar eerste triatlon. Laurence komt uit de zwemwereld en kwam dan ook als eerste uit het water van alle dames. Om van een droomstart te spreken. Nadien zakte ze wat terug, maar ze genoot ten volle van haar eerste triatlonervaring en kwam voldaan als 29e over de meet en tevens als eerste U23 dame! Proficiat aan al onze ratjes in Beernem.


In Geraardsbergen stond de internationale Challenge Geraardsbergen op de agenda. 40 profs, dames en heren samen, kwamen aan de start en meer dan 1000 Age Groupers. De deelnemers moesten 2x de Congoberg en 2x de Muur over om nadien nog een halve marathon met ook enkele flinke kuitenbuiters te lopen. Kim Colpaert kreeg in de prof reeks af te rekenen met materiaalpech na de 2e beklimming van De Muur en moest noodgedwongen opgeven.

Bij de Age Groupers toonde Rob Woestenborghs dat hij nog veel in zijn mars heeft. Hij kwam binnen op een 7e plaats van alle Age Groupers en eerste in zijn reeks. 4u19 was de afgeklokte tijd op een lastig parcours. Tom D'Hoossche kwam binnen na 4u43 op een 71 plaats en 3e in zijn leeftijdscategorie. Ook Fabien De Vos slaagde erin de wedstrijd onder de 5u te beëindigen en dat zonder echt specifieke voorbereiding! Fabien werd 133e in een tijd van 4u56. Eventjes later was het de beurt aan Patrick Van den Broeke. Patje kwam na 5u19 over de meet en werd zo 1e in zijn Age Group!

Last but not least, kwam Renato Raineri over de meet in een tijd van 5u40 en dat op een 8e plaats in zijn Age Group. Ook hier een fantastisch resultaat.

We zijn trots op alle ratjes die dit weekend aan de start stonden en het beste van zichzelf gaven. Voorbereidingen lopen goed en jullie doen het geweldig!!! Op naar de volgende wedstrijdweken!

Onderstaand al enkele sfeerbeelden. Van zodra we meer foto's binnenkrijgen zal je deze hier ook terugvinden.


108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page