top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Selina Ackerman is onze volgende atlete in de kijker!

Sinds wanneer doe je aan triatlon en hoe ben je met triatlon begonnen? Ik startte 4jaar geleden met triatlon. Ik zag een advertentie over de start to triatlon en het leek me de ultieme uitdaging (ik had nog nooit op een koersfiets gezeten).


Wat is je favoriete training en waarom? Mijn voorkeur gaat uit naar de looptrainingen. Bij het lopen slaag ik er het beste in mijn hoofd leeg te maken en frustraties een uitlaatklep te geven.


Wat is je minst favoriete training? Fietsen, in het fietsen moet je heel veel tijd kunnen investeren om beter te worden en deze ontbreekt me vaak...

Zijn er locaties die je verkiest om te trainen? Ik heb geen specifieke voorkeur qua locatie zolang de hellingen maar iets of wat beperkt blijven ;)


Hoe combineer je de trainingen met werk, familie,... Met 2 kleine kindjes thuis van 4,5jr en 9,5maand is dat niet altijd evident. Het vraagt puzzelen en een goede goede planning. Gelukkig heb ik ook wel wat flexibele uren waardoor een training net iets makkelijker in te plannen is. Het is schipperen en vaak de kindjes laten voorgaan op een training.


Welke wedstrijden, afstanden genieten je voorkeur? Mijn voorkeur gaat uit naar een 1/8 en de 1/4.


Heb je een vast ritueel voor wedstrijden, wedstrijd week? Ik heb absolut geen of weinig rituelen. Het enige wat ik telkens zeker doe is de avond voordien mijn rugzak maken en zeker 3 x checken of alles er zeker wel in zit.


Wat zijn jouw doelen op korte termijn en waar droom je in de verdere toekomst nog van? Momenteel heb ik nog geen concrete doelen. Ik ben nog mijn conditie aan het opbouwen na een seizoen waar ik weinig of niet actief was. Ik hoop dit seizoen nog een 1/8 te doen en wie weet naar het einde van het seizoen wel een 1/4...Welke atleet/atlete is je voorbeeld of put je energie uit om er ook telkens weer voor te gaan? Ik heb niet echt een atleet als voorbeeld, wel kijk ik op naar mijn teamgenoten en haal ik zoveel energie uit het gevoel tot dit team te behoren.


Hoe ben je bij het Ratrace Triatlon Team terecht gekomen? Via de Start to triatlon. Na de sessies besloot ik nog niet lid te worden aangezien de trainingen me moeilijk te combineren leken met een klein kindje in huis. Toch bleef het kriebelen en besloot ik me een seizoen later toch aan te sluiten bij de club.


Hoe omschrijf jij onze club? Een plek waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar prestaties. Een plek waar je je thuis voelt.


Op welke prestatie('s) ben jij het meest fier? Het klinkt misschien stom maar op allemaal. Elke prestatie was een drempel die ik heb overwonnen een pad die ik heb afgelegd.


Persoonlijke boodschap die je nog wil meegeven? Geloof in je zelf, doorzetten en regelmatig trainen. Om triatlon te doen heb je ook een nodige dosis koppigheid nodig 😉


190 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page