top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Topweekend met topresultaten!

Triatlonweekend Gravelines

Er was weer heel wat te beleven dit weekend. Eerst en vooral te Gravelines, waar er het hele weekend wedstrijden op de agenda stonden. Ratjes kwamen in actie op de SwimBike, Chtriman 113 en de Chtriman 226.

Het was een wedstrijd met een pittig fietsparcours, waarbij de Poort van Kassel moest beklommen worden. Met een stijl stuk van 19% weet je dan dat het niet makkelijk zal worden. Tevens was er enorm veel wind, wat het voor de fietsproef nog wat extra lastig maakte.

In de SwimBike ging Inge Castelain bij de dames lopen met de 2e plaats bij de Masters. Kim Librecht ging dan weer tevreden naar huis met een 7e plaats bij de Masters heren. De toon was direct goed gezet. Want in de Halve triatlon van de Chtriman, kwamen ook verschillende atleten aan de start. Start was om 12u met gevolg dat de wind nog wat extra aangewakkerd was.

Laat ons beginnen bij de dames. Griet De Wulf had nog last van een stevige verkoudheid, maar stond toch aan de start. Ze maakte er het beste van en haalde de eindmeet op een 27e plaats bij de Masters dames. Betty Droeshout kaapte een 5e plaats bij de Masters dames weg. 2 vrouwen die er telkens voor gaan en elke keer met de glimlach aan de start staan. Zo zien we het graag!

Bij de mannen ook enkele kleppers aan de start! Filip Fraeye werd na 5u17 65e Master. Brecht Bruggeman werd 133e op alle deelnemers en Thomas De Wulf haalde een knappe 56e plaats binnen. Wetende dat er meer dan 1000 atleten aan de start stonden, dan zijn dit echte topprestaties van onze ratjes.

De hoofdvogel werd afgeschoten in de Chtriman 226 of de volledige afstand. Kim Colpaert stond er voor de 2e maal aan de start met als doel zijn parcoursrecord van vorig jaar te verbeteren en misschien opnieuw met de winst naar huis te gaan.

De hele dag verliep prima voor Kim, hij kwam als 2e uit het water, fietste na 5km naar de kop van de wedstrijd en kon de loopproef aanvatten met een voorsprong van +- 10 minuten. Hij gaf die voorsprong ook niet meer uit handen en behaalde zo zijn 2e opeenvolgende titel in de Chtriman en dit met een nieuwe recordtijd van 8u40m40s.Ironman Andorra 70.3 en 140.6 Bolton

Wat verderop in Andorra nam Miek Gambart deel aan de 70.3 Ironman. Miek is de laatste weken goed op dreef en ook dit weekend liep prima. In een zware wedstrijd werd Miek 1e in haar

categorie en behaalt ze zo een ticket voor het WK 70.3 in Utah. Van een knalprestatie gesproken.


In de Ironman Bolton kwam Luc De Jaegher aan de start. Ook Bolton was een enorm zware wedstrijd. Het vernieuwde parcours zocht extra hoogtemeters op en dat was een echte test voor de fietsers. Luc zette zelf zijn beste beentje voor en kwam na 11u40 over de meet en dat was goed voor een 2e plaats in zijn Age Group! Ook hier een dikke proficiat met deze knalprestatie!Challenge Roth

Wat dichter bij huis, gingen drie ratjes opzoek naar DE race van Europa of misschien zelf van de wereld. Bert Courtyn, Wouter De Craene en Christophe De Potter kwamen aan de start van full distance Challenge roth.

Het werd een ware slijtage slag met hele hete temperaturen. Tijdens het lopen werd er soms meer dan 30 graden gemeten.

Bert werd 59e in zijn Age Group en dat met een hele knappe marathon op het einde in snik hete temperaturen. Het zorgde voor een hele knappe 10u32m als eindtijd.

Wouter werd 160e in zijn Age Group. Wouter moest Bert 30 minuten prijs geven en kwam na 11u01 minuut over de meet.

Christophe 257e in zijn Age Group kwam na 13u17 minuten over de meet. Alle drie onze atleten eindigden binnen de top 1600 algemeen van de meer dan 3000 atleten die aan de start stonden.


Triatlon Kinrooi

Ook in eigen land stonden er wedstrijden op de agenda. In Kinrooi werd het BK 1/4 bekampt. Maar ons jong ratje Aaron Vanlerberghe kwam aan de start van zijn eerste wedstrijd dit seizoen. Namelijk de 1/8 triatlon. Dit in opbouw naar latere wedstrijden dit seizoen. Aaron werd knap 24ste algemeen en 16e in zijn leeftijdscategorie. Ook hier dus een mooi resultaat!


Zo het was me een weekend om volgen. Bedankt aan alle supporters ter plaatse om onze ratjes toe te juichen en vooruit te stuwen. Proficiat aan alle atleten met deze prachtige resultaten. Together sports better! Op naar volgend wedstrijdweekend!

134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page