top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Wedstrijden bij de vleet! Dus ook weer topresultaten!

We beginnen dicht bij de deur met een duatlon. De duatlon van Pittem is ondertussen een goedgekende duatlon. Niet te verwonderen dat we ook daar dus een ratje aan de start hadden staan. Clair Thomas legt haar dit jaar wat meer toe op de duatlon en daar wordt ze voorlopig enorm voor beloond. Echt loon naar werken, want Clair werd 1e in haar categorie in een tijd van 1u13! Opnieuw een podium dus voor ons ratje!


Wat verderop in Aalst vonden de Triatlons van Aalst plaats. Verschillende korte afstanden voor elite tot fun triatlons. van 1/8 tot 1/4. Onze ratjes starten in de 1/8 triatlons.

Bij de dames elite kwam Haike van de Velde aan de start. Ze werd knap 9e dame bij de elites. Haar trouwe supporters waren weer op poste! In de funtriatlon kwamen Elke en Selina aan de start. Beide dames zijn een voorbeeld van doorzettingsvermogen en ze deden het opnieuw prima. Elke Vranckx werd knap 5e bij de F40 categorie in een tijd van 1u40. Selina Ackerman behaalde een 18e plaats bij de dames F24 met een tijd van 1u48m


Ook bij de heren een deelnemer. Laurens Van den Bulcke kwam als 1e uit het water, kon het tempo in het fietsen niet helemaal vasthouden en zag in het lopen nog wat sterretjes, maar onze jonge atleet toont dat hij wat in zijn mars heeft. Laurens werd uiteindelijk 17e in zijn categorie. Dit in een tijd van 1u23. Op naar de volgende.

Op nieuw wat dichter bij de deur in Latem stond de kwarttriatlon op de agenda. Heel wat deelnemers aan de start en bij de mannen alleen al 200 starters. Aaron vanlerberghe stond voor de ratjes aan de start en werd knap 63e overall en 48e in zijn categorie. Dit in 2u27m.


Ook heel wat Ironman wedstrijden dit weekend. Tom D'Hoossche startte in een prachtige locatie. Namelijk Thun te Zwitserland. In een warme en zware wedstrijd ging het heel goed voor Tom. Tom zwom de 3,8km in 1u06m en fietste de 180 aan 34,14km/u gemiddeld. De marathon ging ook goed, maar Tom verwachtte er meer van. Toch liep hij de 10e looptijd op meer dan 171 deelnemers in de age group van Tom. Zo liep Tom een Sub10 Ironman! 9u57 was het verdict. Het leverde hem een 7e plaats op in de categorie M45-49 en een 79e plaats op meer dan 1100 deelnemers. Daar kan je alleen maar tevreden mee zijn in deze warme omstandigheden!

In Blankenberge ging zaterdag de Northsea swim door. 3,5km zwemmen in het zoute zeewater naar Zeebruggen. Nick Mahieu en Patrick Vanden Broeke kwamen aan de start en deden het prima. Nick werd 1e in zijn categorie en 15e overaal. Patrick werd 7e in zijn leeftijdsgroep...
122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page