top of page
  • Foto van schrijverRTTO

Jean -François Parent is onze volgende atleet in de kijker!

Onze volgende atleet is opnieuw een man met ervaring! Verschillende full distance triatlons op zijn palmares! We stellen je graag Jean-François voor als volgende atleet.

Sinds wanneer doe je aan triatlon en hoe ben je met triatlon begonnen? Ik zwom In mijn jeugd competitie bij zwemclub OZEKA en was rond mijn 22 jaar beginnen lopen om te vermageren. Zo heb ik 1989 eens een 1/8 triatlon geprobeerd voor de fun. In 1992 een kwart, In 1994 een halve en in 1996 mijn eerste volledige triatlon in Middelkerke.

Wat is je favoriete training en waarom? Nu vind ik fietsen het leukst omdat er veel variatie in zit. Je kan vlak rijden, heuvelachtig of op reis in de bergen fietsen.

Wat is je minst favoriete training? Zwemtraining. Heb al "teveel" gezwommen in mijn leven. Eerst met de zwemclub en later als ik in 't zwembad werkte 's morgens vóór de openingsuren als training voor Ironman-wedstrijden.

Zijn er locaties die je verkiest om te trainen? Lanzarote. Tot 2010 ging ik jaarlijks daar trainen of de Ironman meedoen.


Hoe combineer je de trainingen met werk, familie,... Door mijn wisselende uren (vroeger als redder in 't zwembad van Brakel en Oudenaarde en nu als treinbestuurder) heb ik altijd tijdens de dag kunnen trainen zodat ik 's avonds bijna altijd thuis ben bij mijn gezin.

Welke wedstrijden, afstanden genieten je voorkeur? Ironmans en halve triatlons.

Heb je een vast ritueel voor wedstrijden, wedstrijd week? Vóór een Ironman is't taperen; rusten, weinig trainen en meer koolhydraten eten.

Wat zijn jouw doelen op korte termijn en waar droom je in de verdere toekomst nog van? In augustus 2022 de 70.3 IM in Maastricht en de Ironman in Vichy. In de toekomst wil ik eens een ultraloop meedoen en meerdaagse tochten met de gravelbike doen.

Welke atleet/atlete is je voorbeeld of put je energie uit om er ook telkens weer voor te gaan? Mark Allen die 6 maal Hawaï gewonnen heeft. Karel Blondeel die meermaals Belgisch en Europees kampioen werd. Frederik Van Lierde met zijn doorzettingsvermogen en zijn palmares.

Hoe ben je bij het Ratrace Triatlon Team terecht gekomen? Ben erbij sinds het begin in 2008 omdat ik triatlon deed maar er tot dan geen club was in de buurt. Heb wel tussen 2013 en 2018 moeten passen wegens een rug- en schouderoperatie.

Hoe omschrijf jij onze club? Toffe club waarbij we elkaar motiveren en uitdagen op een leuke manier.

Op welke prestatie('s) ben jij het meest fier? 15 Ironmans tussen 2003 en 2012 waaronder 5 maal Ironman Lanzarote en 4 maal Ironman Klagenfurt. In 2010 deed ik 2 Ironmans op 3 weken (Ironman Klagenfurt in 10u58' en Ironman Zurich in 11u44'.

Persoonlijke boodschap die je nog wil meegeven? Soms is trainen saai of heb je eens geen zin, maar werk naar een doel (wedstrijd) toe en geniet ervan. Spreek af met vrienden om samen te trainen en erna een pint te drinken of een pannenkoek te eten.125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page